Cum Alegem Domeniul Site-ului Web?

03.01.2024
Cum Alegem Domeniul Site-ului Web?

Alegerea unui nume de domeniu este similar cu alegerea unui nume de companie, de aceea necesita un amplu proces de gandire si de consideratie. Numele domeniului este numele pe care un vizitator il scrie in bara de adrese a browserului atunci cand acceseaza un site, insa privit dintr-o lumina mai ampla este defapt identitatea pe Web si trebuie sa va asigurati ca numele ales se potriveste cel mai bine nu numai cu tipul afacerii dvs, ci este de asemenea usor de gasit si de promovat.
 
Inainte de a va cumpara un nume de domeniu care vi se potriveste si va place, luati in considerare urmatoarele sfaturi pentru a va asigura ca ati facut alegerea potrivita.

1. Denumiri generice vs domenii cu nume de brand

Ani la rand, specialistii SEO sustineau ideea de a cumpara domenii care contineau cuvinte cheie specifice afacerii (numele produsului/serviciului), care ajutau in ocuparea de pozitii ridicate pe Google, Yahoo si alte motoare de cautare. Astfel ca, majoritatea oamenilor alegeau ca numele domeniului sa fie unul generic ca parfumuri.ro, de exemplu, daca vindeau parfumuri. Avand in vedere ultimele actualizari Google, sugeram alegerea domeniului ca nume de brand (poate fi chiar si numele firmei), deoarece in momentul in care oamenii cauta un cuvant cheie foarte general, cum ar fi flori, te pot gasi si pe tine daca ai noroc sa fii primul cu flori.ro dar pot gasi in special si concurenta ta. Cu un site bine optimizat si promovat, nu exista nevoia de a include cuvinte cheie, pentru ca cu un nume de brand unic, te vor gasi doar pe tine.

2. Usor de scris

Gasirea unui nume de domeniu, care este usor de scris este critica pentru succesul online. Daca utilizati argouri (u in loc de you), cuvinte cu mai multe intelesuri, sau cuvinte imprumutate din alte limbi se poate crea confuzie in randul utilizatorilor si va fi dificil gasirea site-ul dumneavoastra.

3. Cat mai scurt

Daca numele dvs. de domeniu este lung si complex, riscati ca utilizatorii sa il scrie incorect. Ideal e ca numele ales sa fie scurt si simplu.

4. Memorabil

Exista milioane de nume de domenii inregistrate, prin urmare detinerea unui nume de domeniu atragator, usor de retinut si memorabil este un aspect esential. Dupa alegerea unui nume, testati daca are succes in randul prietenilor dvs.

5. Alegerea extensiei

Daca te vei adresa utilizatorilor romani este de preferat numedomeniu.ro, dar la fel de bine se poate opta si pentru celelalte variante (.eu; .com; .net; .us; .org etc). Din punct de vedere financiar domeniile se platesc anual. In cazul in care la crearea magazinului online se doreste targetarea la nivel international trebuie utilizata o extensie potrivita, cum ar fi .com sau .NET . Recomandam o extensie specifica zonei in care iti desfasori activitatea atunci cand site-ul prezinta serviciile sau produsele unei afaceri locale (.eu – Europa, .com– SUA, .ro – Romania) – de exemplu in cazul unui salon de infrumusetare. Pentru o organizatie e bine sa alegi .org, fiind o extensie web utilizata de grupuri non-profit sau asociatii profesionale guvernamentale.



WhatsApp


Loading page




Loading page



Loading page
Conexiunea a fost inchisa. Va rugam sa reincarcati pentru a restabili functionalitatea.

Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare.